Hostinec U Tří sedláků se traduje již na přelomu 19. a 20. století a převážně sloužil vorařům, oficírům, obchodníkům a budějickým měšťanům. Společně zde chutnali čepované pivo a pochutnávali si na vyhlášených polévkách.

V padesátých letech minulého století byl hostinec znárodněn a připojen ke světoznámé restauraci Masné Krámy, kde sloužil jako kuchyně až do povodní roku 2002. Poté byla restaurace Masné Krámy uzavřena, následovalo v roce 2004 opětovné oddělení domů a v září 2005 byl obnoven provoz hostince U Tří sedláků.

Dnešní hostinec U Tří sedláků dominuje svým postavením přímo v historickém centru města na křižovatce ulic Hroznová a Česká a  řadí se mezi typické české hospody. Čepuje se zde hlavně světoznámé pivo  PILSNER URQUELL z tanku a další piva z rodiny Plzeňského Prazdroje jako jsou Gambrinus světlý, Velkopopovický Kozel tmavý, nealkoholický Radegast Birell. Nechybí ani ochucená či speciální piva.

Kuchaři zde připravují pokrmy z české kuchyně, např. svíčkovou na smetaně s domácím houskovým knedlíkem, guláše, pečená vepřová  masa ale také denně připraví řadu pokrmů na denní nabídku a tam naleznete jídla trendová od salátů po burgery, jídla ze zvěřiny a také jídla od našich babiček. Od roku 2008 nabízí také ubytování a zde jsou informace PENSION.